+359 887 395 208
Начало Продукти Блог За нас Магазини За партньорство

Марино България ще подкрепи за втора поредна година Планински маратон Каланджа

Нашите каузи

След като отличните качества на Габровски пестил бяха оценени от ръководителя на Българския Антарктически институт проф. Христо Пимпирев и полярниците от 27-ата и 28-ата Българска Антарктическа експедиция, продуктът ще бъде сред храните и на спортистите на Планински маратон Каланджа за втора поредна година.

Маратон Каланджа 2020 г. ви приветства с петото си юбилейно издание през месец май в красивия югоизток – село Синеморец и Природен Парк "Странджа". След 1400 участника през изминалите четири години, през 2020 г. ви очакват още повече награди, изненади и гарантирано добро настроение. Целта на маратона е да привлече повече активни хора в района на Природен парк „Странджа“, който съчетава морски изгреви и планински залези в едно.

Маратонът започва на 23-ти май и е дело на спортисти и любители на спорта, с подкрепата на организации и спонсори. Участниците ще имат възможност да изберат едно от трите трасета с дистанции 12 км, 21 км и 42 км. За най-малките маратонци ще има Мини трасе с дължина 3 км.

Габровски пестил е супер храна за спортисти и хора с активен начин на живот. Благодарение на високата си енергийна стойност, съдържанието на фибри и полезните свойства на сливите, вложени в него, Габровският емблематичен продукт става все по-разпознаваем в цялата страна. Признатите вкусови качества на Габровски пестил от все повече български изследователи, спортисти и любители на сладките плодови изкушения допринасят за популярността и все по-отчетливото място на нашия уникален регион.

Габрово е нашият дом, а Габровски пестил е нашата емблема!

Планински маратон Каланджа 2020 ще се проведе на 23-ти май.

От 22.05 на базов лагер – плаж Велека (Северен) ще може да вземете предварително стартовия си пакет (номер + тениска). На 23.05: 07:00 ч. – 08:30 ч. – даване на стартови пакети на състезателите, които не са ги взели по-рано. 08:45 ч. – Инструктаж. 09:00 ч. – Старт на 12, 21 и 42 км. 09:15 ч. – Старт Деца 3 км. Контролното време за преминаване на трасе 42 км е до 16:00 ч. (7 часа). 15:00 ч. – Награждаване и томбола за състезателите. След 20:00 ч. ще ни чакат любезните ни приятели от бар “Кораба”, за да посрещнем залеза на едно от най-красивите места по нашето крайбрежие.

Instagram @gabrovskipestil

Да Не